Leidse instrumentmakers School

Ben jij de uitvinder met de gouden handjes?

Bij Leidse instrumentmakers School…

  • leiden we vakmensen op die innovatieve precisie-instrumenten voor wetenschap, medische- en hightech industrie en de lucht- en ruimtevaart maken.
  • bewerken we metaal, glas en andere harde materialen en optica
  • volg jij bij ons een vakopleiding op een kleine school waar iedereen elkaar kent

Over de school

Opleidingen

De Leidse instrumentmakers School verzorgt de 3-jarige opleiding tot instrumentmaker en de 4-jarige opleiding tot Research Instrumentmaker. Dit zijn BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) opleidingen op resp. mbo-niveau 3 en 4.
 

Onderwijs

Een Research Instrumentmaker, wat is dat eigenlijk?
Wat het brein kan bedenken, kan ook worden bereikt. Je bedenkt, ontwerpt en bouwt met behulp van diverse machines, zowel handbediende als volautomatische, innovatieve, nauwkeurige instrumenten van metaal, maar ook van kunststof of glas. Met zogenoemde 'verspanende technieken' als draaien, frezen, slijpen en polijsten maak je die precies op maat. Uiterste nauwkeurigheid is van groot belang. Het is belangrijk dat je geconcentreerd en heel precies kunt werken om producten te bedenken, ontwerpen, produceren en kan samenstellen.

Speciaal

Knutselaar, puzzelaar en uitvinder
Een Research Instrumentmaker is een knutselaar, puzzelaar en uitvinder met een natuurlijke aanleg voor techniek. Je werkt zorgvuldig en nauwkeurig, je hebt aandacht voor kwaliteit en je bent je bewust van de verantwoordelijkheden die je hebt. Je kunt zelfstandig werken, maar ook in teamverband. Creativiteit, concentratie en ruimtelijk inzicht zijn belangrijke eigenschappen, net als je vermogen om problemen te analyseren en op te lossen. Je hebt een brede interesse, volgt de technologische ontwikkelingen in je vak op de voet en past ze toe in je werk.


Opleidingen bij Leidse instrumentmakers School

Opleidingen voor techniek en procesindustrie Niveau Leerweg Duur Kans op werk/stage
Researchinstrumentmaker 4 BOL 4 kans op werk: niet bekend kans op stage: ruim voldoende kansen

Neem contact op

Einsteinweg 61

2333 CC, Leiden

0715681168

info@lis.nl

www.lis.nl