Een opleiding kiezen

Als je naar het mbo gaat, dan kun je kiezen uit een flink aantal mbo-opleidingen. Hoe kom je erachter wat je leuk vindt? Hierbij een lijst met tips en tools die je helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding.

Bekijkjetoekomstnu

Op de homepagina kun je kiezen wat je leuk vindt. De website geeft je daarna een overzicht van beroepen en opleidingen die bij jou passen. Je kunt per beroep bekijken wat voor werkzaamheden je later uitvoert en wat je bijvoorbeeld gaat verdienen.

Bezoek open dagen

Mbo-scholen organiseren het hele jaar door open dagen. Op deze dagen kun je langskomen op de mbo-school. Je kunt dan meer informatie krijgen over de school en opleidingen, praten met mbo-studenten en vragen stellen aan docenten. Een goede manier om eens de sfeer te proeven op een mbo-school!

bekijk de open dagen kalender

Mbo-gids

In de mbo-gids staan alle opleidingen. Er wordt handige informatie gegeven over het mbo, hoe je een opleiding kiest en hoe je je aanmeldt voor een mbo-opleiding.

bekijk de mbo-gids

De Bekijk Je Toekomst Nu beurs

De Bekijk Je Toekomst Nu beurs is de beurs met informatie over mbo-opleidingen en beroepen. De beurs wordt één keer per jaar in december in Den Haag georganiseerd.

meer over de Bekijk Je Toekomst Nu beurs

Interessetest

Weet je nog niet zo goed wat je leuk vindt en waar je goed in bent? Maak dan de interessetest. Je beantwoordt verschillende vragen over jezelf en komt erachter wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

maak de interessetest

Praten met je ouders, mentor of decaan

Praat eens met je ouders over je studiekeuze. Ze kennen je namelijk goed en weten waar je goed in bent. Je kan natuurlijk ook met je mentor of decaan praten. Ze kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste vervolgopleiding.

. Terug naar home